Mijn nieuwe leven

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik nu 2 jaar in remissie ben. 2 jaar geleden kreeg ik mijn stamcellen terug, na 2 opeenvolgende behandelingen. Sindsdien heb ik geen enkel medicijn meer geslikt (behalve de verplichte valaciclovir).

Traag herstel

Vanaf het begin bleek, ook tijdens de 3-maandelijkse controles dat mijn bloedwaarden relatief traag herstelden. Vooral de trombocyten (bloedplaatjes zorgen voor stolling) bleven constant en structureel te laag. Ruim 1,5 jaar lang. Tot en met afgelopen maart. 

Ik had daar niet merkbaar last van. Ik ben ook niet ziek geweest, zelfs geen verkoudheidje, maar ik vond het wel vervelend - het voelt toch wat onzeker. Mijn arts vertelde dat als die waarde in juli niet was verbeterd, hij een beenmerg punctie wilde doen om te kijken waar de oorzaak zou kunnen liggen. Nu kan ik veel verdragen, ik heb een hoge pijngrens, maar een beenmerg punctie is uitermate pijnlijk. Dus ik zocht naar een mogelijkheid dit te beïnvloeden en mogelijk te voorkomen.


Gezonde patronen

Sinds februari heb ik een coach. Als eerste onderdeel van mijn coachings traject heb ik mijn dagroutines drastisch aangepakt en opnieuw opgebouwd. Met een commitment. Niet omdat het moest, maar omdat het een kans was. 

Belangrijke ingrediënten: om 6 uur opstaan, mediteren, krachttraining, koud douchen, gezond eten, vrijwel geen alcohol (alleen in het weekend max 1 biertje of wijntje) en iedere dag wandelen. Daar voel ik me heel goed (fit en mindful) bij en het is niet zonder resultaat. 

Ik hou mijn routines dagelijks bij en als ik afwijk noteer ik dat en herstel ik mijn woord. Waar ik vroeger gewend was om moralistisch te denken, handel ik nu vanuit positief gerichte integriteit, niet vanuit schuldgevoel. Dat maakt me krachtig, ook al heb ik genoeg uitdagingen en zijn niet alle omstandigheden makkelijk.

Dit alles met dank aan mijn coach, Joost de Langen. Alleen had ik dit niet voor elkaar gekregen.


Een verrassende sprong

Ik had nog niet zoveel aandacht voor mijn mind, health, voeding en dagritmiek. Inmiddels weet ik niet beter en wil ik niet anders. Behalve dat ik het nog telkens een stapje verder wil verfijnen is het een verankering: het onderhoud van mijn welzijn om beter te kunnen presteren. Zoals ik ook mijn expressomachine (en mijn auto) goed onderhoudt. 


2 weken geleden werd mijn bloed weer getest en bleken de waarden met sprongen te zijn verbeterd, inclusief mijn trombocyt waarden. Mijn arts stond verbaasd, was opvallend opgetogen en ook ik was natuurlijk blij (en opgelucht). En dus geen noodzaak voor een vervelende beenmerg punctie.


En intussen voel ik me fantastisch.

70 keer bekeken

Executive Angel Coach Advies DGA's Hilversum

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter

©2019 door GwizzPR