Inspiratie

Bijgewerkt: 27 okt 2019

Inspirerend!

Dat was de ontmoeting die ik afgelopen week had met een ondernemer. Een leider van een mooi bedrijf. Iemand die inspireert en die zich laat inspireren.

Het was een eerste kennismaking, maar het voelde direct heel vertrouwd.

We deelden onze visie en onze passie. Hoe mensen en kernwaarden in de organisatie centraal staan en hoe organisaties, ook die van hen, van wezenlijk belang zijn voor de samenleving. Ik realiseerde me: Dit zijn de mensen met wie ik me wil verbinden en met wie ik graag wil samenwerken om iets mooiers te realiseren.

Hij nodigde me uit om nog even naar zijn 'openbare boekenkast' te kijken. Die stond in de entree voor zijn kantoor.

En ik hou van 'goeie, inspirerende boekenkasten'.

Ik reed met een grote glimlach en een gevoel van dankbaarheid naar huis.


Adrenaline

Het was zelfs zo, dat ik nadat ik 's nachts (te) vroeg wakker werd niet meer in slaap kon komen. Mijn lijf stroomde vol met adrenaline en mijn hartslag ging omhoog.

Niet handig als je de volgende dag 2 belangrijke afspraken hebt, maar wel 'gaaf'.


Er begonnen allerlei ideeën door mijn hoofd te tollen. Hele goeie en vernieuwende ideeën. Nieuwe mogelijkheden waar ik heel blij en enthousiast van werd. Ideeën waar ik iets mee ga doen. Waar ik direct mee aan de slag wil.


Kernwaarden

Ik gebruik het woord 'inspiratie' best vaak en het is één van mijn kernwaarden. Het is voor mij geen stopwoordje, maar een startwoordje. In het woord zit ook 'spiritualiteit' verborgen. Geestkracht. Je kent het wel van de uitdrukking 'de geest krijgen'. Het werkt ook geestverruimend. Je voelt je ineens onderdeel van Iets Groters.


Er zijn ontmoetingen, gebeurtenissen of onderwerpen die me dieper raken, op een ander, spiritueel niveau. Die iets bij me losmaken en nieuwe of hernieuwde inzichten geven. En omdat ik als vanzelf associeer ontstaan er dan allerlei interne verbindingen en ideeën waar ik heel blij en enthousiast van kan worden en waar ik nieuwe energie van krijg. Energie om in beweging te komen. Nieuwe energie om die ideeën ook daadwerkelijk te gaan uitwerken en waar te maken. Dat werkt aanstekelijk, besmettelijk.


En ik geniet ervan als ik dat ook bij anderen zie gebeuren. Als anderen geïnspireerd en geraakt worden. Als er iets wordt losgemaakt waardoor zij in beweging worden gezet en zij anderen weer inspireren. Niet omdat ze gemanipuleerd worden, maar omdat het er diep van binnen al was.


Diepere drijfveren

Dat is één van de diepere drijfveren van wat ik doe en wat ik daardoor voor anderen mag betekenen. Daarin schuilt voor mij een dieper verlangen dat ik als een soort roeping ervaar. Een uitnodiging om op mijn manier en binnen mijn context een bijdrage te leveren aan mooie, betere organisaties, een betere samenleving en een betere wereld. Als mens, als executive angel, persoonlijk coach-adviseur voor DGA's en Executives.

18 keer bekeken

Executive Angel Coach Advies DGA's Hilversum

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter

©2019 door GwizzPR