Goedgelovig of positief-kritisch?

Even iets persoonlijks.

Hier en daar ben ik mijn goedgelovigheid kwijtgeraakt. Dat werkt soms heel bevrijdend. Maar kan ook andere vragen oproepen.

Bijvoorbeeld wanneer het gaat over het (medicatie) beleid in de zorg en de invloed van de (Big) Pharma industrie. Ik werd getriggerd door dit verhelderende interview met een uitgesproken Peter Gøtsche, die weet waarover hij het heeft en de vinger m.i. op een zeer pijnlijke plek legt.

huisapotheek (unsplash @lunarts)

Verplicht Vaccin?!

Ik denk nog eens na en twijfel over de druk die er op het (verplichte!) corona vaccin wordt gelegd als enige 'messias-medicijn' waarvan onze corona regelgeving nu afhankelijk is gemaakt. Waar zou die druk toch vandaan komen? Follow the money en blijf positief-kritisch. Waarom horen we zo weinig over de werking van ons natuurlijke immuun systeem? - vraag ik me af. Een systemisch probleem.


Reguliere zorg

Eerlijk is eerlijk: ik ben 2 jaar geleden genezen van kanker, o.a. door stevige (gif)medicijnen (chemo, antibiotica, virusremmers, prednison, morfine, etc. etc. én medicijnen tegen bijwerkingen van medicijnen tegen bijwerkingen van medicijnen - en jazeker, bijwerkingen van het middel, in dit geval (chemo) medicijnen, kunnen soms erger zijn dan de ervaring van de kwaal zelf!).

Ik heb - als bijwerking van een falende medicijnen logistiek - nog een aardig huisapotheekje met overtollige medicijnen, waarmee ik Nederland definitief van corona af kan helpen (als je in het placebo effect gelooft - en dat doe ik, want dat is wetenschappelijk bewezen).


Het medicijnen beleid

Sinds mijn behandeling (en mijn verbazing over het in mijn ogen nonchalante, falende medicijnen beleid, met als bijwerking enorme extra kosten) ben ik me als ervaringsdeskundige leek (nog) meer gaan interesseren voor de Pharma industrie - én voor ons zorg systeem.

Voor de duidelijkheid: ik generaliseer hier en spreek vooral niemand persoonlijk aan. Mijn feedback heb ik al meerdere malen gegeven (maar ja...) en ik heb vooral diep respect voor (mijn) artsen en verpleegkundigen! Zonder hen had ik dit allemaal niet meer kunnen schrijven.

Een medicijn zou om te beginnen niet de naam van de fabrikant/pharmaceut mogen dragen (wat ook nog eens verwarring oplevert). Je voelt gewoon hoe medicijnen 'geplugd' worden. Praat ook maar eens met een apotheker, de snoepwinkel van de medici.


Holistische zorg

Maar ik mis in de reguliere behandeling vooral een meer holistische en pro-actieve benadering die gericht is op het bouwen aan weerstand, het immuunsysteem, mentale en fysieke weerbaarheid en een gezonde levensstijl, waardoor gezondheid én genezing m.i. significant kunnen worden gestimuleerd en veel ziekte en zorg kunnen worden voorkomen of teruggedrongen - zonder of met minder (schadelijke en dure) medicijnen en dus met veel minder kosten.

Na mijn behandeling heb ik tot de dag van vandaag geen enkel medicijn meer geslikt, zelfs geen paracetamol! Dat is geen prestatie, maar ik ben er wel enorm blij mee en ik hoop dat alle gif inmiddels uit mijn lijf is. Daarbij vraag ik me dan wel af: waarom krijg je geen uitgesproken adviezen, detox programma's, gezonde diëten, fysieke en mentale programma's als nabehandeling? Ik heb daar niets over gehoord.


Transitie in de zorg

Een holistische manier van denken en aanpakken vereist een drastische transitie in de Nederlandse zorg, die nu nog in verouderde, starre (professionele en politieke) denkpatronen en geldstromen vastgeorganiseerd zit.

O.a. Jan Rotmans en Jos de Blok maken zich sterk voor een dergelijke transitie, middels hun initiatief Zorgeloos, dat ik uiteraard ondersteun. Het doel, de visie: Maak zorg menselijker, eenvoudiger en goedkoper!


Van ziekenzorg naar Voor-Zorg

Ik zeg: werk (met z'n allen!) aan een fitte, gezonde, weerbare samenleving. Daar heeft iedereen profijt én plezier van. Bovendien: voorkomen is nog altijd beter (en goedkoper) dan genezen.

Zet de mens centraal en stimuleer integraal 'actief gezond leven'

Uit Voor-Zorg.

Gerrit - Executive Angel

5 keer bekeken

Executive Angel Coach Advies DGA's Hilversum

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Twitter

©2019 door GwizzPR